söndag 6 maj 2012

Junibacken och pencillinchoklad-fontänDagen har spenderats på Junibacken i Stockholm tillsammans med barnens mormor och morfar. Riktigt mysigt. Dock är det SKIT-jobbigt med Signes medicinering. Bricanyl funkar, men hon VÄGRAR ta pencillin. Vi har försökt alla tänkbara metoder. Det som har funkat bäst är, hör och häpna, att blanda ut det med chokladsås. Men ibland blir det helt enkelt chokladfontän av det hela! Har någon ett superduper-tips, tas det gladeligen emot.

2 kommentarer:

Erica sa...

Jobbigt med penicillin. Min ena dotter har nyss ätit två kurer penicillin. Det var inte helt enkelt. Men för henne fungerade allra bäst med spruta. Hade henne i famnen, som när man matar med flaska,och stoppade in napp i munnen och sen sprutade jag in i mungipan lite i taget och höll kvar nappen i munnen på henne så hon inte kunde spotta ut. Vi tog det väldigt lugnt och det var snabbt avklarat. Efter hon tagit medicinen tog hon sprutan och la den i disken själv och sen klappade vi händerna. =)Annars kan man erbjuda något gott efter medicinen? Men svårt det där, man vill ju helst inte tvinga dom heller. Hoppas ni hittar ett sätt som fungerar för din dotter.

Lotta, klädtokig småbarnsmamma. sa...

Vi hade också jättesvårt! Tillslut fick han det rakt av med sprutan, samtidigt som han fick hålla i en godis eller ett paket kakor som han visste han skulle få efteråt. Det fungerade bättre än att försöka gömma det! ...för oss!
Lycka Till!