måndag 12 december 2011

Pepparkakskryddade köttbullar med kokt potatis och gräddsås

Pepparkakskryddade köttbullar med kokt potatis och gräddsås

Första rätten i Mathems-kassen är lagad och uppäten. Konceptet med matkassar har väl knappast någon missat. MEN om det finns någon som inte vet så kan man abonnera på en kasse med  5 middagar i veckan. I kassen finns ingredienser och recept. Levereras ända fram till dörren! Kassen som vi fått hem är en "familjematkasse" som ska vara särskilt anpassat efter barnfamiljer. Kostnad (om man inte haft turen att vinna som jag gjorde) är 690 kr/vecka men just nu får man första veckan för 590 kr.

Dagens omdöme: Det var gott! Receptet var väldigt tydligt och det gjorde det lätt att laga. Köttbullarna var en hit, de kommer vi nog att göra igen någon gång. Jag är inte något fan av kokt potatis, men med såsen funkade det bra. Enda nackdelen var nog att det kunde varit mer sås! Barnen åt inte så mycket, men det hade inte med maten att göra. De är kinkiga med maten just nu av någon anledning.

Imorgon får vi ta en paus, för då är vi bjudna hem till min syster. Jag och barnen först titta på luciatåg på kusinernas förskola. Mys. Men på onsdag blir det matlagning igen. :-)

Inga kommentarer: