fredag 16 december 2011

Pepparkakskola



Vi ska inte fira jul hemma i år, utan vi ska vara hos mina föräldrar i drygt en vecka och fira och mysa. Vi ska såklart hjälpa till med allt fix. Igår började jag med att göra pepparkakskola, eftersom det blev pepparkakskrydda över efter köttbullarna i söndags.


Receptet kommer här:


Smält 100 g smör i en tjockbottnad kastrull. Blanda i 2 dl vispgrädde, 3 dl socker, 1 dl ljus sirap och 2 tsk pepparkakskrydda. Koka smeten tills den är 121°C, passa noga mot slutet. Gör kulprovet. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna. Låt kallna i kylen. Klipp i bitar. 
Receptet är ur Buffétidningen från ICA.


Enkelt, gott och segt...;-) 

1 kommentar:

Petra tvillingmamma sa...

Det såg riktigt gott ut! Och vad skoj med matkassen.