torsdag 17 november 2011

Tack tack och katt katt

Oj vad det händer mycket med språket nu! De härmar oss hela tiden och man märker att de förstår mer och mer. Säger nya ord hela tiden, det är verkligen hur underbart som helst! T.ex. så säger vi ganska ofta "är det tack, tack?" när de har ätit färdigt, så de säger ofta själva "tack, tack". Även när de vill ge oss något säger de "tack" eller "tack, tack". Det som är det roliga är att de även har börjat säga katt, fast de säger alltid "katt, katt"! Det låter ju ungefär likadant "tack, tack" och "katt, katt". :-) 
Andra ord de säger är t.ex. apa (och sådant som låter liknande; gapa, rapa, hoppa, upp, napp, äta med mera), tröja (och blöja, öra), kissa (och näsa, sitta, fiskar), klocka (och docka), macka (och jacka, väska, knacka). Det är alltså många ord (ljud) som låter ungefär likadant, men betyder olika... :-)


Imorgon kommer barnens mormor och morfar hit och ska bo hos oss över helgen. Även deras farmor kommer till stan, så vi kommer att ha fullt upp några dagar! I helgen kommer vi även bli bilägare! Det ser jag mycket fram emot, vi har ju dock haft en bil ett tag men den var bara till "låns". Det är ju såklart ingen ny bil utan en bra begagnad. 


Trevlig helg till alla!

1 kommentar:

carolina - med Lo:s syskon i magen sa...

GUD vad skönt med egen bil, vi har också en till "låns" bara, så vi ska börja kika snart efter en egen.
Det är jättekul när dom börjar prata, Lo säger nya saker varje dag känns det som =)