måndag 7 november 2011

Knaprig äppelpaj

Igår bakade jag en ny sorts äppelpaj, första gången jag bakar en äppelpaj utan att ha någon kanel i. Men den var god och superenkel att göra! Receptet kommer här:


6 äpplen, skalade och skurna i skivor
150 g smält smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk


Skala och skiva äpplena. Lägg i pajformen. Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser. Bred smeten över äpplena och in i ugnen på 175°C i ca 30 minuter.


Ser inte så god ut, men det är nog mest fotografens fel ;-)



2 kommentarer:

Fia sa...

Så mumsigt!
Så skönt att ha barnen klara, dom är iofs dom lättaste att köpa till.Svårare till dom andra och i år råder som sagt idétorka!

carolina - med Lo:s syskon i magen sa...

Åh vad gott, älskar när det är chrunchigt och knaprigt!