fredag 15 juni 2012

Regler angående "spädbarn" på flyg

Jag är arg! Jag har nu i några dagar bråkat med SAS + ett annat företag, som har hand om sittplatserna på planet till Cypern. Visste ni att det finns en regel om att det inte får sitta två "spädbarn" (de räknas som spädbarn upp till två år, eftersom de inte har ett eget säte) på samma rad och att alla spädbarn måste sitta vid fönsterplatser? Detta betyder ju att vi inte får sitta tillsammans (och dessutom måste vi vara till besvär varje gång vi ska byta på dem eller liknande)! Jag tycker att visst den regeln kan de ju få ha om det handlar om spädbarn från olika familjer, men att det ska vara så även för tvillingar tycker jag är helt SJUKT! Vi hade ju dessutom tänkt ta med en dvdspelare så att de kan titta på någon film, men om de inte ska sitta tillsammans måste vi ju ha TVÅ stycken. Och jag vet faktiskt ärligt talat inte hur Signe och Astrid kommer att reagera, de kommer ju vilja gå till varandra såklart. De är ju ändå ganska bundna till varandra. Grejen är att när jag pratade med företaget, sa de att vi får hoppas att folk är snälla på planet och låter oss byta platser. Men, för mig, låter det egentligen ÄNNU sjukare. Varför ha regler, när man ändå får göra som man vill när man väl är på planet?!?!

Hur har ni, som också har tvillingar gjort när/om ni flugit??     

Just detta flyg/flygplatsen har dock inget med detta att göra.

8 kommentarer:

Maria - mamma till ps-trillingar plus två! sa...

Jag fick reda på detta för ett tag sedan då vi skulle beställa resa och får till svar att vi inte är välkomna förrän vi antingen bokar in en vuxen till, eller minst ett av barnen är två år. Vi som har tre barn under två år är alltså inte ens välkomna på ett flyg...
Detta förstörde min sommar kan jag ju säga!

Hoppas ni får en toppen semester trots velandet innan!

Kram

Hanna sa...

Men fy vad hemskt! Varför är det så egentligen? Galna regler!!
Hoppas det löser sig!!

Petra sa...

Hej:)
Jag hoppas du får min kommentar:)
Förra året åkte vi med ving och dom hade samma regler. Men vi bokade ju platser i förväg och då tänkte dom inte på att det var två barn med. Så då fick vi sitta tillsammans.
Nu med Fritidsresor så var det annorlunda. Tuifly hade stenkoll på att det var två barn med och att dom inte fick sitta tillsammans. Detta är för barnens säkerhet. Med syrgas och lite annat. Och det räcker inte till så många personer på en och samma rad.
MEN dom sa likadant till mig, att vi kunde ju flytta om nån ville akta sig. Bokar alltid platserna längst fram men nu denna gången så får vi ju dela på oss :(
Känns riktigt trist !

Fröken M sa...

Ja, det finns ju rätt mycke regler i det där med att resa med "spädbarN".
Vänner fick höra samma sak, med tilläggandet att om det inte passade så kunde de ju köpa platser till sina barn och att de annars skulle vara "nöjda" med att de fick åka i princip gratis !

Efter att vi åkte till turkiet med Viggo - 1 1/2 år stod dock en sak klar - Nästa gång KÖPER vi en plats åt honom oavsett om han hunnut fylla två eller inte. Flera timmar i ett trångt flyg med en vilding i knät utsätter jag mig inte för igen :) haha !!

Men jag är säker på att någon snäll människa kan tänka sig att byta när ni väl kommer ombord !!

Oj, va detta blev rörig...

KRAM

johanna sa...

jaha, men vad tråkigt och omständigt det låter... hoppas ni kan lösa det på plats...

sv:ja jag förstår hur du tänker, inte alls svamligt, låter logiskt tycker jag! Ja du skulle bara veta hur folk reagerar, att det inte finns ens i deras värld att mamman börjar jobba relativt tidigt och med det sagt att pappan är hemma och ska sköta barnen. JA det hela har satt igång en hel del intressanta diskussioner i vår omgivning.
hoppas ni också får en fin helg! kramar

Mazlin - mamma till tre killar sa...

Vilka jäkla regler.. Bara av princip hade jag bett dom fara och flyga och inte åkt med dom.

Emelie sa...

Ja det är verkligen irriterande men det kommer att gå jättebra för det. Vi har flugit så två gånger och det har gått bra, de har fullt upp med att annat, läsa, äta, gå till toaletten, busa med varandra ståendes. Hoppas någon kan byta med er så ni kan sitta tillsammans.

Petra ensamstående tvillingmamma sa...

Nu när vi flög så hade vi ju bokat platserna längst fram så mamma och pappa satt där med Isabella och jag fick sitta sätet bakom. Det gick bra, dom hann somna innan start. Men när vi varit uppe ett tag så vaknade dom och då tyckte jag att även Melissa kunde få vara där framme för det var gott om plats.
Men icke. Dom sa till oss. Anledningen var art det fanns inte tillräckligt med syrgasmasker om det skulle hända något. Och att "slänga" tillbaka ett barn fanns det inte tid till om "trycket föll".
Lite trist var det att sitta själva bakom men ja det handlar ju om säkerheten för barnen.

När vi kom hit i måndags så var det 38 grader i SKUGGAN!! Och det är riktigt riktigt varmt. Aldrig varit med om denna värmen förut här i juni.
Men precis innan vi kom hade en som vi känner här mätt temp till 50 grader, sen sprack termometern!