måndag 18 juni 2012

Receptbunden

Jag är verkligen inget proffs i köket, tvärtom. Bakning tycker jag är riktigt kul, men matlagning har aldrig varit min starkaste "gren". OM jag ska laga mat (vilket egentligen bara sker om jag verkligen måste, jag har en helt UNDERBAR sambo som ni märker) så behöver jag riktigt god tid på mig och recept är ett MÅSTE. 


För flera år sedan, runt 6-7 kanske, köpte jag den här boken. Det är en tom receptbok med register, så att man själv kan fylla i sina favoritrecept. Just nu är denna bok OVÄRDERLIG för mig! Förut (när jag varken hade förhållande eller barn) slarvade jag en hel del med maten, eftersom jag varken kände motivation eller intresse för att laga mat. Nu har man ju dock inte något val, mat måste man helt enkelt laga OCH äta. Jag hittar recept i alla möjliga slags tidningar och böcker som jag "testlagar". Om det är ett recept jag skulle kunna tänka mig att laga igen, skriver jag helt enkelt ner det i min bok. Eventuellt kan jag göra några justeringar så att det passar just oss. Och när idéerna tryter och man har svårt att komma på en måltid - slår man upp den boken och VET att man lagar något som man iaf en gång förut har tyckt om. :-D Idag vankas det gulasch.

3 kommentarer:

Fnulan sa...

Även om jag har recept så använder jag dom aldrig...

johanna sa...

använder nästan bara recept när det ska bakas eller en ny rätt som vi ska bjuda på. vi har blivit jättedåliga på att laga "riktig" mat en flickorna föddes. känns som om vi prioriterar annat eller så är det för att det finns för lite tid över för sånt. men en matlista är inte dumt att ha när ideerna tar slut och man rullar på samma maträtter om och om igen! Du får dela med dig av några recept ;-)

petra-tvillingmamma sa...

Jag var också slarvig med mat innan barnen, men nu är det ju ett måste att laga mat varenda dag!
Barnen ska ju ha mat i magen, och variation.
Dela gärna med dig av dina favorit recept!