onsdag 11 januari 2012

Dåligt samvete och oro

Jag har minst sagt ganska dåligt samvete för att vi åkte till Andys lekland igår. Men Astrid har ju varit okej sedan natten till lördagen och det gick över ett dygn sedan Signe kräkts, de var verkligen HUR pigga som helst! Och de fullkomligt ÄLSKADE leklandet. När vi kom hem fick Astrid diarré... Det var som...ja vatten i MÄNGDER! Och det tog inte slut förrän på natten. Och sen en gång idag. Som sagt är jag ju redan ganska orolig för deras matvägran och att de inte går upp som de ska. Och denna "magsjuka" gör ju inte saken bättre direkt. Det har ju gått snart två månader utan att äta ordentligt... Men de hade ju iaf kul på Andys, hela familjen får ju spel av att bara vara hemma. Imorgon ska vi besöka läkare, får se vad hon säger. Jag vill dels veta om det är något fel på deras magar men även måste vi få hjälp hur vi ska göra för att få dem att äta. Jag vet ju att barn kan ha vissa perioder då de äter dåligt, men våra äter INGENTING ganska ofta och ibland en hel dag. Så att äta dåligt hade varit en avsevärd förbättring i vårt fall. En extra jobbigt problem just nu är ju att de VÄGRAR dricka vätskeersättning! Hur gör man då egentligen?!?


På måndag är det ju tänkt att barnen ska börja förskolan, får ju verkligen hoppas att deras magar är okej då! Vi fick första förskole-räkningen idag, det kändes stort på något vis! Inte ofta man känner så när en räkning kommer. :-D

5 kommentarer:

Cicci sa...

Nej men usch. Stackarna :/

Tänkte precis fråga när de börjar på dagis, men så skrev du det. Det kanske blir bättre då. När de ser andra barn runt omkring äta. Jag håller tummarna för er.

Och så ska jag försöka fota mer i vardagen (trots att det är så jävulskt mörkt o svårt att ta bilder då...visserligen går vi mot ljusare tider. wihoo) och skriva mer om twinsen. Promise :)
Kram

petra sa...

Usch gud vad jobbigt, jag gnäller när mina vägrar mat i en vecka så jag kan bara tänka mig hur det är för er. =(
Hoppas ni får lite svar hos doktorn!

Fiffi sa...

Usch vad jobbigt för dem/er! :O(
Men kom ihåg att inte vara bland folk förrän minst 48h efter det sista kräket eller diarrén.
Jag känner folk som tycker att det är ok för att deras barn är såååå pigga och glada och låter dem gå på dagis alldeles för fort och ja de smittar givetvis alla andra. Not good..
Är man osäker skall man nog vara hemma 1 dag extra iaf.
Hoppas de kryar på sig och att de börjar att äta bra snart.
Kram

Anonym sa...

Inte lätt att veta när de är friska... Hoppas det går över fort nu!

Så spännande med förskola! Våra barn har ääälskat förskolan och skulle helst vara där mer än heltid! ;) Nu är de bara där 15 h i och med att jag är hemma med twinsen, men hade de fått välja hade de fortsatt med heltid. :) Men jag klagar inte! Skönt att det aldrig är ngt problem att lämna dem ifrån sig! Hoppas ni får en lika positiv upplevelse av förskolan!

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Ja hos oss tycker jag det är mest viktigt för Isak. Han älskar ju när vi är på öppna förskolan men jag märker att det inte räcker. Jag känner att han verkligen behöver dagiset för att stimuleras ordentligt. :)
Men jag hade gärna sluppit jobba haha. :)
Kram!