lördag 17 mars 2012

Napp och nalle

Både Signe och Astrid har länge länge varit väldigt beroende av sina nallar och nappar. Nallarna har de fått av mormor och morfar, och de har funnits ända sedan vi kom hem från BB. I början hade de även en varsin snuttefilt som de gillade, men som de tröttnade på ganska snart. Vi kämpade faktiskt för att de skulle använde napp i flera MÅNADER, men vi gav upp till slut. Sen när barnen var runt 6 månader, efter en riktigt gnällig dag, tröttnade jag och stack in en varsin napp i munnen på dem. Och då heelt plötsligt älskade de napp!


Hemma använder de napp ganska mycket och de kan VERKLIGEN inte sova utan. Och de måste ALLTID ha hela "kittet". Det funkar inte att bara ha nalle, utan har man nalle måste man ha napp och tvärtom. Det konstiga är att de vägrar napp (och nalle) helt på förskolan, de kastar dem ifrån sig som en protest. De är ju så glada och nöjda vid förskolan annars, de verkar ju trygga där och verkar gilla personalen. Mycket märkligt! 

3 kommentarer:

Tvillingmamma sa...

Det låter precis som M och I! Har man napp ska man ha snutte och tvärtom.
Dagis däremot är det inget sånt trams.. Men direkt jag kommer då skriker dom bägge "bappe, fiiiilt"!
Märkligt!

Fröken M sa...

Hur gör de andra barnen på förskolan ? Sover de utan ? Det kanske är därför det funkar där... Barn gör ju gärna som andra barn gör ( i alla fall viggo )
Ha en mysig kväll :)

Helen.HUSnrNIO - Vinn en ryggsäck full med Smoothie sa...

Det fenomenet är vanligt har jag förstått även om det inte varit så hos oss.
Lillebror har alltid ratat napparna och när det gäller gosedjuren så går det i perioder med dem.
Han byter gärna ut vilket/vilka gosedjur han ska ha med sig i sängen efter en vecka eller två. Har ett gäng på fem, sex stycken som han pendlar mellan hela tiden
Just nu är det två hundar som gäller.
Storasyster däremot har alltid haft ett och samma gosedjur.
Hon hade det och napp på förskolan och när hon fyllde tre år så lämnade hon nappen på ett ställe där många barn i vår stad brukar lämna sina nappar.
Sen dess har det endast varit gosedjuret som gäller.
En Me to you nalle som heter Tarzan =)

Barn tar ju efter de andra barnen på förskolan + att det finns ju så mkt att hitta på där och så många intryck för barnen hela dagarna att de kanske inte tänker lika intensivt på sina nappar m.m.
Att de är trygga och trivs tror jag absolut annars skulle de nog inte bara skippa napparna.

Ha en trevlig fortsättning på helgen!