lördag 21 juli 2012

Resan till Cypern

Vi hade en härlig vecka på Cypern, även om det första dygnet var HEMSKT! Mat- och sovbrist gjorde att vår första dag på Cypern blev en enda lång skrikfest. Vad vi än gjorde skrek barnen. Vi försökte få dem att sova - då skrek de bara. Vi försökte äta på restaurangen - då skrek de helt fruktansvärt och det var så pass att vi inte kunde ens vistas där på området. Det var HELT fruktansvärt och när vi sent på kvällen ÄNTLIGEN fått dem att sova ville jag bara åka hem. Jag var helt slutkörd och fasade för hur veckan skulle fortlöpa. 

Men det blev bättre, men visst det var inte den ultimata tiden för en semesterresa med våra "trotsmonster". Och har man två stycken sådana på två vuxna finns det inte så mycket utrymme för någon avkoppling direkt. Men mot slutet av veckan hade vi hittat lite rutiner och små stunder då vi kunde turas om att koppla av några få minuter. Trots en hemsk start blev ändå summan en härlig semester med de förutsättningarna vi hade!


Hotellet vi bodde på heter Malama Holiday Village. Fyrstjärnigt hotell med hög standard. Allt var i princip tiptop. Vi hade bokat en två rumslägenhet, vilket var perfekt eftersom man kunde röra sig fritt även när barnen sov. Vi hade nära till både poolområdet och stranden och det fanns även en lekplats på området (även om ALLT var av plast). 

Det enda som jag tyckte var lite negativt var maten. Vi hade ju bokat all inclusive, och det betydde ju att all dryck och mat var "gratis". MEN det gäller ju bara vissa tider och dessa tider passade egentligen inte oss så bra. T.ex. började lunchen 12.30 och våra barn är vana att äta vid 11 och sova vid 12. Dessutom fick man bara beställa särskilda drycker (inhemska) från menyn och i restaurangen hade de teman varje dag såsom asiatiskt, mexikanskt med mera och vi hade hellre ätit cypriotisk/grekisk mat! Däremot köpte vi lite dryck, snacks, kaffe och te som vi sen hade på rummet. För det blev ju en del "häng" på rummet också. Det var ju extremt varmt, 35 grader varje dag i princip (och det har jag verkligen inget emot, jag ÄLSKAR värme) och på rummet var det svalt och skönt. Dessutom vägrade av någon anledning våra barn att sova i vagnen. Så det blev inte många kvällar med underhållning för vår del, utan det var avkoppling på rummet som gällde. Men det hade vi egentligen inget emot.


Men bada gjorde vi i massor! Även fast vi försökte hålla oss i skuggan så var våra barn FULLT utrustade med solkläder, puffar och solkepsar, jag kan tillägga att det var vi totalt ensamma om på hotellet... Det var över 30 grader i poolen. Badkruka som jag är, tycker jag det är HELT rätt temperatur!


Vi höll oss på hotellet nästan hela tiden, men en dag gjorde vi en utflykt till ett museum. Ocean Aquarium hette det och de hade en massa olika djur, fiskar, små hajar, krokodiler, pingviner, sköldpaddor med mera. Barnen tyckte det var kul såklart, eller ja det tyckte vi allihop!


Det blev något av en bildkavalkad det här... :-)

8 kommentarer:

Emelie sa...

Det låter superhärligt! Att resa två vuxna med två små tvillingar är helt klart en större utmaning. Vi har varit på tre charter resor med twinsen och när det var värst när det var 1 år och bäst nu när de är 3 år, så det blir bättre, jag lovar!
Härliga bilder!
Kram

mammaTEA sa...

Skrikfest låter inte så kul. Tur att resten av resen blev bättre.

Anonym sa...

Vad härligt med en resa!! :D Tuff start men härligt att ni är nöjda totalt sett! Blir sugen på att åka, men vi väntar nog lite till innan vi åker med våra 4... :) De äldre skulle verkligen uppskatta en utlandsresa med bad som huvudfokus men killarna som just börjat krypa och gå längs möbler känns lite jobbigare att underhålla än.

johanna-tvillingmamma sa...

kul att få se bilder från resan! Favoritbilden är när Astrid & Signe äter glass, hahha!
kramar

Petra sa...

Låter ändå som ni haft en härlig resa. Trist med skrik och bök, men klart stor omställning för tjejerna!

Fnulan sa...

Åh det verkar som att ni haft det underbart!!!!

Lövgrens/Salman sa...

hejsan =) oj vad härligt det ser ut =) jätte fina bilder.
Hoppas ni får en bra dag. kram

MammaTEA sa...

Sv
Vi njuter verkligen även om själva sommaren inte varit så varm och skön